mandag 12. mai 2014

Ofte stilte spørsmål om BSU (Boligsparing for Ungdom)



Du kan spare i BSU (Boligsparing for ungdom) ut det året du fyller 33, eller til du har satt inn 150 000 kroner. Rentene kommer i tillegg, og teller ikke med i sparebeløpet. Pengene skal brukes til å kjøpe bolig. Du kan også nedbetale et boliglån du allerede har, enten i en stor sum, eller i mindre beløp over tid. Når du fyller 34 år vil renten bli satt lik gjeldende rentebetingelser for Kapitalkonto. 


Du kan ta ut pengene du har satt inn i år, uten at det får konsekvenser for den videre sparingen. Da vil du derimot ikke få skattefradrag for dette året. Hvis du vil ta ut mer enn det du har satt inn i år, betyr det at BSU-kontoen sies opp. Da vil skattemyndighetene kreve tilbake den skattefordelen du har hatt siden du startet sparingen. Husk at du ikke kan opprette ny BSU-konto senere. Ta kontakt med oss for å ta ut penger av din BSU-konto. 


Hvis du skal avslutte BSU-kontoen kan du logge inn i nettbanken og sende oss en melding fra Postkassen. Oppgi konto - eller lånenummeret som pengene skal overføres til. Du må også oppgi hva pengene skal brukes til. Hvis du ønsker å flytte BSU-sparingen til en annen bank, må du kontakte den nye banken for å få hjelp til det.

Bsu er gunstigst for de som allerede har inntekt og betaler ska






Fordeler og regler om BSU
Fordeler:
  • Det beste sparetilbudet for deg som er 33 år eller yngre
  • Svært god rente på sparepengene
  • Du trenger ikke spare et fast beløp
  • 20 % skattefradrag på årets innskudd - opptil 5 000 kroner hvert år

Regler:

  • Du kan spare i BSU til og med det året du fyller 33 år
  • Du kan bare bruke BSU-pengene til å kjøpe bolig, eller til å nedbetale lån på en bolig du har kjøpt
  • Du må ha skattbar inntekt hvis du skal ha skattefradraget (men du kan spare likevel)
  • Du kan spare inntil 25 000 kroner i året og 200 000 totalt i BSU


Dette sier skatteetaten om BSU:

"Hvis du har innbetalt sparebeløp på BSU-kontoen din, har du krav på fradrag i skatten med en viss prosent av innbetalt beløp. Det er maksimalgrenser for årlig sparing og samlet sparebeløp på kontoen. Se nederst på siden. 
Slik føres fradraget i selvangivelsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggere i Norge