lørdag 8. november 2014

Dybdeintervju av personer med betalinsproblemer.

Dybdeintervju av personer med betalinsproblemer.


5. Individuelle dybdeintervjuer
Dybdeintervjuene gav den første virkelige anledningen til å teste ut de tre hypotesene om dysfunksjonelle innstillinger til personlig økonomi. Ti av de som scoret høyt på målestokken «negativ holdning til personlig økonomi» i den innledende telefonundersøkelsen ble kontaktet igjen for et mer detaljert intervju. Disse intervjuene varte mellom 30 og 90 minutter og ble tatt opp på bånd for senere analyse. Seks av respondentene var menn og fire var kvinner. Fire var i 20-åra, to i 30-åra, to i 40-åra, en i 50-åra og en i 60-åra. Seks av disse detaljerte intervjuene ble gjennomført av sjefsforskeren (Dr. Burchell) og en kvalifisert rådgivende psykolog gjennomførte de øvrige fire.
Intervjuene omfattet generelt sett respondentenes holdninger, atferd og følelser og tok for seg deres barndom, betydningsfulle hendelser i fortiden, samt deres nåværende økonomiske stilling og atferd. I stedet for å følge en rigid agenda ble respondentene stilt fritt til å snakke om hendelser i livet sitt som de mente kunne være mest relevant i forhold til deres nåværende holdninger til personlig økonomi. Intervjuene gav et rikt materiale egnet til å øke vår forståelse av ulike fenomener som kan assosieres med negative holdninger til personlig økonomi. Noen temaer var felles for samtlige intervjuer. For eksempel hadde ingen av intervjuobjektene ukontrollerbare forbruksmønstre. Om noe syntes de å være en heller forsiktig gruppe hva angår forbruk.
Intervjuene gav bedre funderte hypoteser for beskaffenheten av og årsaker til negativ legning til personlig økonomi. Hver enkelt av respondentene var unike, men det var noen fellestrekk ved deres historier, og en dypfølt anatgonistisk holdning til personlig økonomi var et tilbakevendende tema. Ideene som ble generert etter analysene av disse intervjuene ble benyttet for å lage spørsmålene som ble brukt i det siste intervjustadiet; omnibus-
page6image25256

page7image912 page7image1072
undersøkelsen av 1.000 respondenter. Resultatene av dybdeintervjuene vil bli gjennomgått på ny senere i rapporten for å tolke funnene i omnibus-undersøkelsen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggere i Norge